Sorggruppe

Sammen om sorgen

"Sorg er en kærlighed, man ikke kan komme af med". Ordene er Johannes Møllehaves, men erfaringen er vist universel. Himmelev og Trekroner Kirke har en sorggruppe, hvor vi mødes og taler åbent om sorgen over tabet af et menneske, som stod os nær.

Når man mister én, man har kær, så forandres livet og hverdagen, og i en periode kan det føles som om, livet er gået i stykker. At sørge er en meget lang og personlig proces, og det kan gøre godt at vende sine tanker med andre.

"Nu må du se at komme videre"

Det sker ofte, at man som sørgende får gode og velmenende råd fra familie og venner om at tænke positivt og leve videre, men måske har man allermest brug for at gennemleve smerten og sorgen for at komme videre i livet. Men det er naturligt at sørge over et tab, og det er naturligt, at sorgen tager tid og kræfter.

Sorggruppen er et fristed, hvor ens følelser har lov at komme til udtryk, og man møder mennesker, der lytter med forståelse, fordi de selv har været i samme situation og kender til sorgen og savnet.

Der er tavshedspligt i gruppen.

Hvad kan sorggruppen hjælpe med?

I sorggruppen kan du fortælle andre om din sorg, og du kan møde deres beretning om deres sorg. Du får et rum, hvor du kan tale om uro og tvivl, det praktiske og det svære, og hvor der bliver lyttet med opmærksomhed.

I sorggruppen vil vi gerne hjælpe dig med:

· At (gen)finde håb og livsmod ved at lade dig sætte ord på det, der fylder og er svært, sammen med andre

· At finde ind i et fællesskab, hvor du ikke står helt alene med sorgen

· At finde ro ved, at dine tanker, følelser og handlinger helt sikkert er ”normale” i en unormal situation

· At acceptere, at også de ”forbudte” og ikke-konstruktive følelser og tanker er i orden

· At få inspiration til problemløsning og dermed hjælp til hverdagene

· At være i et rum, hvor du kan være den, du er

· At tale med de andre i gruppen

 

Det praktiske

Sorggruppen er et samarbejde mellem Himmelev Sogn og Hospice Sjælland og ledes af sognepræst Vanja Thaulow og hospicepræst Christina Ørskov Christensen.

Sorggruppen er åben for alle voksne, der har mistet én ved dødsfald. Gruppen har plads til 8-10 deltagere. Sorggruppen mødes i Himmelev Sognegård, Fynsvej 69.

Inden start i gruppen vil vi gerne mødes med deltagerne enkeltvist, så vi kan afstemme forventningerne til deltagelsen i gruppen.

Der starter løbende nye sorggrupper op. Er du interesseret, kan du henvende dig til én af præsterne:

Vanja Thaulow, tlf.: 29168471, mail: vt@km.dk

Christina Ørskov Christensen, tlf. 40431611, mail: chhs@km.dk