Det sociale arbejde

 

Selv små bidrag kan gøre en  stor forskel for socialt udsatte  familier og enlige i sognet.” - Birgit Schelde Holde, Himmelev Sogns sociale arbejde

Hjælp er noget, vi giver til hinanden!

At være kirke handler ikke kun om at gå til gudstjeneste - det handler også om at være lys for hinanden. I Himmelev Sogn har vi derfor noget, vi kalder "Himmelev Sogns sociale arbejde". Vi samler penge ind hele året og støtter en lang række formål og aktiviteter. Præcist hvad vi støtter, kan du læse mere om nedenfor. Støtten kan gives til mennesker, som enten bor i Himmelev sogn, eller som har løst sognebånd til én af kirkens præster.

Vi har fået lov til at bringe et par af de reaktioner vi har fået. Først fra en mor, hvis datter fik et kontingent til ridning:

Min datter fik et halvt års hjælp til ridning i hendes klub. Det har været sådan en skøn tid for hende, hvor hun har lært en masse ting, både omkring heste mm. men også om hende selv. Selvtilliden er steget, og hun har virkelig fået øjnene op for ridesporten. På vegne af min datter og jeg vil jeg sige tusind tusind tak for hjælpen til Himmelev sogn, det har været et skønt halvt år på en hesteryg. Tak!

Og dernæst fra en mor, hvis barn har fået en lektietutor i en periode:

Hejsa, min datter er så heldig, at hun modtager hjælp af mentor Danmark, og at hendes hjælp bliver bevilliget af jer. Jeg vil bare skrive og fortælle, at det går super godt for min datter og hendes mentor. Min datter får præcis den hjælp hun har brug for, så hun kan blive lidt mere rustet til eksamener til foråret. - bare 1000 tak! Mange hilsener fra en glad mor.

KONTAKT:
Du er altid velkommen til at kontakte kirkekontoret på 46361929 eller himmelev.sogn@km.dk og høre nærmere om aktiviteter, donation (hvis du gerne vil give) eller ansøgninger (Hvis du gerne vil modtage).

SÅDAN HJÆLPER VI:

BESØGSTJENESTE

Få en besøgsven 
Selskab derhjemme eller en ledsager til aktiviteter, en tur i byen eller forskellige arrangementer - det kan Himmelevs Menighedspleje tilbyde gennem besøgstjenesten. Her kan du få en besøgsven, som nyder at komme på besøg eller tage på tur, afhængig af, hvad du har lyst til. Din besøgsven kommer på besøg mindst en gang hver 14. dag.

Bliv besøgsven 
Hvis du har tid, lyst og overskud til at blive besøgsven, så kontakt besøgstjenestens koordinator Helle Hald. Du bliver ikke et supplement til de offentlige ordninger, men skal udelukkende sørge for den menneskelige kontakt og omsorg. 

Praktiske oplysninger: 
Koordinatoren taler med både besøgsværter og besøgsvenner for at sørge for, at ven og vært passer bedst muligt sammen. 
Tid: Besøgsvært og besøgsven træffer selv aftaler. Men som minimum besøger man sin vært hver 14. dag. 
Sted: Som udgangspunkt er det besøgsværtens hjem. 
Pris: Det er gratis at få en besøgsven. 
Kontakt: Himmelev sogn har indledt et samarbejde med Roskilde Domkirke omkring besøgstjenesten, så derfor kontaktes: Koordinator hos Roskilde Domkirke Helle Hald på tlf.: 21 68 80 42 eller på email: hellehald@bhx.dk 

JULEHJÆLP
Har du (eller en familie du kender) behov for hjælp i forbindelse med julen? I Himmelev sogn uddeler vi i år julekurve med de madvarer m.m., der hører julen til. Du ansøger om en julekurv via en formular, som du kommer til ved at trykke på linket her.  Ansøgningsfristen er 1. november til 7. december 2023. Man får svar i sin eboks straks efter ansøgningsfristens udløb. Her fortæller vi også, hvornår man kan komme og hente sin kurv i Himmelev sognegård.
STØTTE TIL BØRNS FRITIDSAKTIVITETER
Har du (eller en familie du kender) behov for støtte til ekstraudgifterne i forbindelse med børnenes fritidsaktiviteter? Det kan være et årskontingent til spejder eller et par nye fodboldstøvler? Du ansøger om støtte til børns fritidsaktiviteter via en formular, som du kommer til ved at trykke på linket her.
KONFIRMATIONSHJÆLP
Har du (eller en familie du kender) behov for støtte til ekstraudgifterne i forbindelse med konfirmationen? Ansøg om konfirmationshjælp via formularen her fra 1.  december 2023 - 28. februar 2024. 

 

DISSE SOCIALE AKTIVITETER UNDERSTØTTER VI:

CAFE ÅNDENØD
Cafe-Åndenød er et tilbud til mennesker med åndenød/lungesygdomme og deres pårørende, som ønsker at blive klogere på at leve med en kronisk lungesygdom. Vi arrangerer møder og arrangementer af forskellige karakter og lægger vægt på, at både det sociale og det faglige spiller en stor rolle.

Vi mødes i Sognegården hver 4. onsdag kl. 14-16. Det er gratis at deltage. For info ring til Birgit Schelde Holde på 23 86 38 05.

LUNGEKORET
Elsker du at synge? Har du problemer med at få luft? Så er lungekor måske noget for dig? Vi har samlet et kor af mænd og kvinder, som elsker at synge. Her gør det ikke noget, at du hoster eller lige skal ha' en pause til at få vejret.

For at deltage i koret skal man være medlem af Lungeforeningen.

Koret synger som udgangspunkt i Himmelev Sognegård 1. og 3. mandag i måneden kl. 14:30 til 15:30 efterfulgt af socialt samvær med en kop kaffe og et stykke kage til 20 kr.
 

TRAVEHOLD FOR SENIORER
Gåtur efterfulgt af socialt samvær. Turen kan være lang eller kort - som vi nu hver især orker det. Vi mødes i Sognegården hver torsdag kl. 13. Vi drikker kaffe sammen i sognegården fra kl. 14
VI SPISER SAMMEN OG ANDRE FÆLLESSKABER - ET TIP TIL DIG

HERREFROKOST - vi holder herrefrokost i sognegården den 2. onsdag i hver måneden kl. 12-14. Det koster 85,- kr. pr. gang at deltage. Tilmelding på kirkekontoret 3 dage før. Tjek hjemmesiden for præcise datoer.

DAMEFROKOST - vi holder herrefrokost i sognegården den 2. onsdag i hver måneden kl. 12-14. Det koster 75,- kr. pr. gang at deltage. Tilmelding på kirkekontoret 3 dage før. Tjek hjemmesiden for præcise datoer.

CAFÉ SMIL ons- og torsdage kl. 12 (hør mere hos Ældresagens lokalafdeling i Roskilde på 46353090) 

INSP! Folkekøkken hverdage kl. 12 (læs mere på insp.dk/mad)

MANDEFÆLLESSKABER - Er du 60+ og mand - og har du lyst til at skabe et netværk og mødes i et fællesskab KUN for mænd, så kontakt Sundhedscenteret under Roskilde Kommune på tlf. 46317702 eller på mail: sundhedforalle@roskilde.dk (læs mere på roskilde.dk/mandefællesskaber)

SYDAMERNES KLUB
Elsker du også at sy, strikke eller hækle? Så medbring dit nørkle-arbejde og drik en kop kaffe undervejs. Deltagerne skiftes til at medbringer kage. Vi mødes i sognegården hver fredag kl. 9.30-11.30
MASKER MED MENING
Kom og strik karklude i samvær med andre. Karkludene sælges til fordel for det sociale arbejde i Himmelev sogn.Vi leverer garn, mønstre, kaffe og lidt sødt. Ingen tilmelding - bare duk op. Vi mødes i sognegården på udvalgte mandage kl. 13. Tjek hjemmesiden for præcise datoer.
IDÉ-KASSEN
Vi bakker gerne op om nye aktiviteter og kreative sysler i sognegården. Har du en idé - og er du villig til selv at deltage i planlægning og afholdelse - så skriv til himmelev.sogn@km.dk.