Kirkehøjskole

 

Bliv klogere i kirken!

Onde tunger påstår, at for at kunne tro på alt det, der sker i kirken, er det nødvendigt at hænge hjernen ude i våbenhuset. Intet kunne være mere forkert! Ved dåben slås der et kors over barnets pande - fordi det er vigtigt at have forstanden med sig, også i troen.

I kirkehøjskolen hjælpes vi ad med at blive klogere på forskellige aspekter af kristendommen. Alle er velkomne - det kræver ingen særlige forkundskaber, kun lyst til at gå i clinch med kristendommen!

Hvordan foregår en kirkehøjskole?

Vi mødes 4 lørdage i løbet af foråret og efteråret, hver gang kl. 8:45-ca. 12. En oplægsholder giver os stof til eftertanke - og så er debatten ellers fri. Vi drikker morgenkaffe sammen og går hjem meget klogere, end da vi kom.

Kirkehøjskolen foregår rundt omkring i de forskellige sognegårde. Det koster et mindre beløb at deltage i kirkehøjskolen og det er nødvendigt at tilmelde sig - se hvordan nederst på denne side. Det er en gruppe præster og frivillige fra Roskilde Domprovsti, der arrangerer kirkehøjskolen på tværs af sognene.

Forårets kirkehøjskole har temaet: "Natursyn".

Vi har inviteret en perlerække af kloge og underholdende mennesker, som fra hver deres vinkel vil gøre os klogere på emnet. Læs meget mere om foredragsholdere og tilmelding i brochuren  HER .

Tilmelding og betaling foretages samtidig via et skema på provstiets hjemmeside: www.roskildedomprovsti.dk efter først-til-mølle-princippet - inden 13.1.2023. OBS: Der kan kun tilmeldes 75 personer elektronisk, herefter lukkes muligheden for tilmelding. Det koster kr. 300 at deltage.

 

Praktiske oplysninger:

Alle gange starter kurset kl. 9:00 og slutter senest kl. 12:00. Fra kl. 8:45 vil der være en kop kaffe og et stykke brød. Der vil være en pause undervejs efter aftale med foredragsholderen.

Kirkehøjskoleudvalget: Mette Munk Bie, Kristian Gylling, Jørgen Gybel Jensen, Ole Rötzler Møller, Mogens Damm, Ulla Christensen, Jens Arendt, Jes Nysten.