Minikonfirmander

- et undervisningstilbud til børn i 3. klasse

 
Kristendommen - fra top til tå

At blive minikonfirmand er et tilbud til alle børn, som går i 3. klasse i Himmelev Sogn, det vil sige på Himmelev Skole og på Trekronerskolen.

I foråret 2024 er det Himmelev Skoles 3. klasser, der vil få en invitation. Der er minikonfirmand fra fredag 1. marts til fredag 12. april. Afslutningen med forældre og andet godtfolk er søndag den 14. april kl. 13-14.30.

Til efteråret 2024 vil Trekronerskolens 3. klasser modtage en invitation. 

Tilmelding er nødvendig, og du kommer til tilmeldingsformularen HER.

Vi mødes 6 gange i kirken og sognegården - og afslutter med en festlig minikonfirmation med et lille posteløb, kaffe-kage og en hemmelig gave til minikonfirmanderne.

 

Hvad laver minikonfirmander?

  • Går på opdagelse i kirke, kapel og klokketårn
  • Får lov at håndtere og bruge kalk, kirkebøsse, klokkestreng og alt muligt andet
  • Hører historier om Gud og godtfolk, Jesus og Judas, lys og liv, død og dåb
  • Dramatiserer og leger og er kreative
  • Spiser frugt og kage
  • Stiller 1000 go’e spørgsmål om alt!
  • Får en fin gave at gå hjem på...

 

Hvorfor skal mit barn gå til minikonfirmand?

Himmelev Sogn giver tilbuddet om at blive minikonfirmand som en slags opfølgning på dåben. De fleste af os kan jo ikke huske, at vi blev døbt - så hvad betyder det egentligt? Og hvad har det altsammen med mit liv at gøre? Andre er måske slet ikke døbt. Måske fordi de selv skal beslutte, om de overhovedet ønsker det?

Som forælder kan det være svært at nå at følge op på dåben —  der er mange ting, der skal nås i en travl hverdag! Samtidigt er de allerfleste børn meget interesserede i det med kristendommen. Ofte funderer de over Gud og engle og hvad der sker, når vi dør. Og de fleste børn taler jævnligt med Gud.

Minikonfirmander leger kristendommen ind og får både lov til at stille (og få nogle mulige svar på) store spørgsmål og til at blive fortrolige med kirkerummet - som jo helt sikkert er byens mærkeligste hus, udover at være det ældste (i Himmelev) og det nyeste (i Trekroner)!

Undervisningen er også en god lejlighed for børnene til at møde deres præst og stille alle de (som regel mange!) spørgsmål de har om alt det her med Gud og kristendom, dåb, vin og brød, død og meget mere. Undervejs i forløbet vil der være fortælling fra Bibelen, praktiske aktiviteter, leg, drama, sang - og et par overraskelser.

Det er gratis at deltage, og man behøves ikke være døbt for at deltage i forløbet. For at blive konfirmeret i 7. klasse er det naturligvis ikke en forudsætning, at man først har været minikonfirmand - men det giver selvfølgelig en større fortrolighed med kirken og præsten, hvis man først har været minikonfirmand.

Håber I har lyst til at lade jeres børn få et lille kig ind i kirkens liv.

Hvis I har spørgsmål er I velkomne til at kontakte Marianne Juel Maagaard på 40 93 17 36 mail mjm@km.dk

 

Mange venlige hilsner

Sognepræst
Marianne Juel Maagaard

 

   Arrangementer for børn