Lørdagsdåb

 

Hvorfor lørdagsdåb?

I Himmelev Kirke har vi rigtigt mange dåb - det er vi rigtigt glade for! Det betyder imidlertid, at vi ikke kan døbe alle ved søndagens gudstjeneste - der er simpelthen ikke plads i en kirke, som også er fyldt, når der ikke er dåb. Derfor døber vi også om lørdagen.

 

Hvordan foregår en lørdagsdåb?

En lørdagsdåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste. Der synges tre salmer, som dåbsfamilierne selv vælger, der bliver bedt bønner, læst og holdt en lille prædiken ligesom ved alle andre gudstjenester.

Dåbsgudstjenesterne varer ca. 35-45 minutter. Da Himmelev Kirke er meget lille, vil der normalt ikke være mere end to børn der bliver døbt, ved en dåbsgudstjeneste - der kan dog være tre, hvis følgerne er meget små.

 

Salmer til dåb

Hvad skal vi synge? Har I brug for inspiration - eller har I glemt melodien til salmen - så kan det være en god idé at bladre lidt i salmebogen. Hvis du klikker her, kommer du direkte til Den Danske Salmebog, hvor du kan finde alle salmerne og høre melodierne. Udover de foreslåede er det også meget almindeligt at vælge morgensalmer.

 

 

 

 

 

 

   Arrangementer for børn