Trekroner Kirke - Byggefase

Byggeri af Trekroner Kirke

Rom blev ikke bygget på én dag - og det bliver en kirke heller ikke. Næsten 20 år tog det at placere en kirkebygning på græsmarken i Trekroner. Til gengæld blev resultatet en kirke, som ikke ligner nogen anden. Hvis du lægger vejen forbi, kan du selv se resultatet. 

Det er C.G. Jensen, der har støbt murene, og det gør de på basis af de planer og tegninger, som arkitekfirmaet Rørbæk og Møller Arkitekter har lavet i samarbejde med menighedsrådet. Du kan se planerne her. Murene er støbt på stedet og der er brugt 200 unikke støbeforme!

Her kan du følge byggeriet i billeder. Inden vi gik i jorden er gået 15 års arbejde med intens planlægning og gennemtænkning af, hvad en moderne kirke skal kunne - og hvordan den skal se ud.

Vil du vide lidt mere om, hvad andre havde at sige om de foreløbige skitser, så læs denne artikel fra Kristeligt Dagblad fra 2. maj 2015.

Her er den grønne kirkegrund inden byggeriet startede. Vi er ved at gøre klar til friluftsgudstjeneste, for inden kirkebygningen blev en realitet, holdt vi flere gange årligt gudstjenester, dåb og endda en vielse på kirkegrunden.

Her er et billede af det første spadestik. Det er borgmester Joy Mogensen og biskop Peter Fischer-Møller, som fik æren - og sikke et hul, de hurtigt fik gravet (vi havde været nødt til at smugstarte)! Du kan se flere på vores facebookside.

 

Interessen for kirkebyggeriet var meget stor. Dels bygges der ikke så mange kirker i Danmark i disse år, dels er lige præcist denne kirke revolutionerende i sit formsprog. I artiklen nedenfor nævnes, at kirken er færdig i maj 2018, men det er det tidspunkt, hvor firmaet CG Jensen forventer at afslutte deres arbejde. Det er ikke tidspunktet for ibrugtagning af kirken. Det blev først i pinsen 2019 - desværre, for nu var vi efterhånden meget utålmodige efter at kunne tage vores nye, smukke kirke i brug.

Her kan du læse en spændende artikel om byggeriet i Dansk Byggeri 13-06-2017.


Her ses, hvor langt man er kommet med byggeriet den 13. juni 2017.
Forskalling

Nu ser det pludselig ud af noget. Her er et billede fra den 1. juli, hvor man er godt i gang med at lave forskalling til støbning af ydervæggen.
Her er man ved at hejse en af de mange specialfremstillede forskallinger på plads. På det andet billede ses forskallingselementet i nærbillede.

Første ydermur
Nærbillede af den støbte mur

Nu her midt i juli  kan vi endelig begynde at se konturerne af den kommende kirke. Den første del af den støbte ydermur kan nu ses - og vi kan begynde at forestille os, hvordan det færdige byggeri vil tage sig ud. 

Så er kirken nået til anden omgang

Her ved juletid 2017 har kirken nået sin fulde højde!Her kan man læse en omtale af byggeriet på LinkedIn januar 2018.

Sådan ser byggeriet ud fotograferet fra en drone.

Her er kirkebyggeriet fotograferet oppe fra en høj mobilkran i marts 2018.

 

Så er der rejsegilde i flot solskinsvejr 6. april 2018.

Så er loftet ved at være lukket for nedbør, men ikke lys -

så der bliver et helt specielt lysnedfald fra ovenlyset.

Her ses det færdige loft med de flotte 5-kantede loftsplade med lys i.

 

Herunder arbejdes der med fugning af gulvet, der også består af 5-kantede teglsten.

 

Video

Du kan se en video af kirkebyggeriet ved at klikke på dette link.

Videoen er optaget af Jo Conradsen i maj 2018. Han er smed hos CG Jensen.